Mijn Pukka-reis is geëvolueerd door vele jaren van soul searching, reizen en het ervaren van wonderlijke planten. Na het beëindigen van mijn school vertrok ik met een rugzak op mijn rug naar India - ik wist niet dat dit mijn spirituele thuis zou worden, waar ik zelf de ware magie van de natuur zou zien; ik wist niet dat dit opmerkelijke land me ook op weg zou helpen naar Pukka's begin.

 

Mijn Indiase reis

Na het verkennen van de gebruikelijke toeristische hotspots van Goa en Rajasthan, ging ik naar 's werelds meest wonderlijke kruidenbron, de Himalaya. Terwijl ik door deze majestueuze bergen reisde, begon ik te leren over India's inheemse planten, over herbalisme en over yoga.

Ik liep wekenlang omringd door hun schoonheid, sliep onder de sterren en werd vegetariër - een nauwe band met India's natuurlijke pracht inspireerde me: was er een manier om met de natuur en met mensen te werken; om de magie van planten in hun leven te brengen, alsof ze in de mijne waren?

Een ontmoeting met een Indiase genezer was een keerpunt. Nadat ik ziek was geworden, zocht ik zijn hulp. De kruiden die hij me voorschreef hadden een ongelooflijk effect, rustte me en herstelde mijn gezondheid; geïnspireerd door de kennis en wijsheid van deze man - wilde ik graag meer weten over de kruiden en over hun opmerkelijke genezende krachten.

 

Terug naar school in Engeland

Dus verliet ik India, keerde terug naar Engeland, verhuisde naar een caravan (mijn onderdak voor de komende twee jaar), en ging terug naar school (alweer!) Om Ayurvedische, Chinese en westerse kruidengeneeskunde te studeren.

Ik werd halsoverkop verliefd op de poëzie van de traditionele geneeskunde en hoe deze oude wijsheid werkt door de 'hele' persoon te genezen, niet alleen hun gezondheidsproblemen.
Terwijl ik studeerde, werkte ik op de biologische boerderij Hambledon Herbs in Somerset, en leerde ik de essentiële vaardigheden voor het kweken, verzorgen en herkennen van de beste kwaliteit kruiden.

 

Het zaad van Pukka

Voor de volgende vijf jaar, nadat mijn studies waren afgerond en voordat Pukka was gemaakt, gaf ik wekelijks yogalessen en liep ik ook met mijn Ayurveda-praktijk in Somerset.
Het runnen van mijn een-op-een kruidenkliniek was geweldig, maar ik kon niet zoveel mensen bereiken als ik wilde - en het brandende verlangen om meer mensen met kruiden te verbinden, had mij nooit verlaten: ik wilde miljoenen bereiken. Ik wilde dat hun leven werd geraakt door het wonder en de magie van kruiden, net zoals ik al die jaren geleden in India was geweest.
Op een dag zag ik een advertentie in een plaatselijk tijdschrift in Bristol waarin gevraagd werd of iemand een bedrijf wilde laten groeien op een 'duurzame en gezonde manier'. Het werd geplaatst door een zekere Tim Westwell - Ik had als enige geantwoord.

Dit was het begin van Pukka.